Pro in ventilatie

Reinigen van uw ventilatie


Minimaal om de 4 jaar is het noodzakelijk om uw ventilatiesysteem te laten reinigen!

Een ventilatiesysteem werkt dag en nacht. Vervuiling van een ventilatiesysteem is onvermijdelijk.

Afhankelijk van de inrichting, het leefpatroon van de gebruikers en de fijnstofbelasting uit de omgeving zal vuil en stof de kanalen vernauwen. Regelmatig de filters vervangen en het periodiek reinigen van het gehele ventilatiesysteem is noodzakelijk voor een goede werking en voor de gezondheid van de gebruikers.

Voor het reinigen van uw kanalen bent u bij MS Technics aan het juiste adres!

Waarom uw ventilatiesysteem reinigen?

Minimaliseer het risico op virusverspreiding

Ventilatieroosters en afzuigventielen moeten regelmatig worden schoongemaakt. De ventilator en de ventilatiekanalen dienen minimaal eens in de 4 jaar vakkundig gereinigd te worden. Alleen op deze manier kan het ventilatiesysteem goed functioneren en bent u gegarandeerd van een gezond leef- en werkklimaat!

Verlaag het risico op ziekteverzuim

Ventilatie voert de vochtige en vervuilde lucht af. Gebrekkige ventilatie tast de kwaliteit van de lucht aan en kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. Hierbij kunt u denken aan de volgende verschijnselen: slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn, luchtwegproblemen, verergering van allergieën, etc. 

Verlaag het risico op brand

Door het niet reinigen van uw ventilatiesysteem blijft er heel wat vuil achter in de kanalen. Dit zorgt voor interne ophopingen en verhoogt het risico op brand.

Optimaliseer de levensduur en het energieverbruik van uw installatie

Door ophopend stof of vuil moet het systeem op volle toeren blijven draaien. Het vraagt dus met andere woorden, veel meer energie om de werking van het systeem optimaal te behouden. Bovendien wanneer er teveel opstapelend vuil intern in het systeem bevindt, dan zal het systeem in overdrive gaan en is er geen sprake meer van  optimale zuivering van de binnenlucht, wat ook nog eens leidt tot een verhoogde energiefactuur en een kortere levensduur van  uw installatie.

Wat wordt er gereinigd?

MS Technics reinigt kanalen via een roterend borstelsysteem waarbij de kanalen vacuüm getrokken worden en het vuil weggeborsteld wordt.

Desinfecteren van de luchtkanalen, aanbrengen van een coating of een preventieve behandeling om bacteriën te weren is dan ook noodzakelijk voor een optimale werking na de reiniging.

Voor iedere kanaalreiniging voert MS Technics een camera-inspectie uit om de vervuilingsgraad en algemene toestand te onderzoeken. 

Bovendien tijdens het reinigingsproces komt er amper stof vrij zodat er geen overlast wordt veroorzaakt en de ruimtes gewoon verder kunnen gebruikt worden.

Reinigen toevoerregisters

REINIGen RETOURREGISTERS

REINIGen VENTILATORCOMPARTIMENT

REINIGen luchtinlaat

Previous
Next

Neem contact op met ons team!


Contact

Bel nu