Pro in ventilatie

Ventilatiesysteem desinfecteren

Ventilatiesysteem laten desinfecteren?

Omdat gebouwen vanwege energiezuinig bouwen steeds beter zijn geïsoleerd, neemt de noodzaak van een goed en schoon ventilatiesysteem toe. Ook in oudere gebouwen is de ventilatie vaak maar beperkt.

Te weinig en vervuilde ventilatie kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de gebruikers in gebouwen. Dat blijkt ook in de huidige coronapandemie, waar we met goede ventilatie het besmettingsgevaar kunnen beperken.

Onvoldoende aandacht

Ondanks het belang van goede ventilatie, krijgt ventilatie vaak niet de aandacht die het verdient. Een zorgwekkend idee, voor wie bedenkt dat velen van ons ruim 70% van de dag binnen doorbrengen.

Daarom is het belangrijk om aandacht te schenken aan goede en schone ventilatie.

Desinfectie ventilatie

Door middel van verneveling van Kenolox 10 desinfectiebehandeling kunnen wij uw ventilatiesysteem met de daarbij behorende kanalen volledig reinigen en ontsmetten. Ook kunnen wij de hierin aanwezige micro-organismen – zoals virussen die ook aanwezig zijn in aerosolen – 100% elimineren.

Desinfectie door fogging

Foggen is een desinfectiemethode die bedoeld is om besmette ruimten integraal te desinfecteren. Het onderscheidt zich hierbij van het traditionele handmatig desinfecteren doordat wordt gewerkt met een nevel van desinfectiemiddel.

Door de verneveling van het desinfectiemiddel worden alle oppervlakken in een ruimte toegankelijk gemaakt en gedesinfecteerd. Het toegepaste desinfectiemiddel wordt na toepassing in korte tijd afgebroken tot onschadelijke stoffen.

Bij het foggen maken we gebruik van een mobiel fogtoestel die we snel en effectief kunnen inschakelen, in elk type ruimte. Deze manier van desinfecteren is snel en effectief.

Kenolox 10 is een ontsmettingsmiddel op basis van melkzuur en waterstofperoxide met een erg snelle werking. Kenolox 10 is een krachtige virusbestrijder en desinfectiemiddel.

Het is een zogenaamde “full-spectrum” virus bestrijding. Het product is getest op virucidale activiteit volgens de richtlijnen die de European Chemicals Agency (ECHA), een agentschap van de Europese Unie, heeft opgesteld voor biocidenverordening (BPR). Hiermee is bewezen dat bij juist gebruik virussen effectief vernietigd of geïnactiveerd worden.

Samenstelling : volgens regelgeving (EU) 528/2012:

1,0% L-(+)-Melkzuur (CAS 79-33-4),
1,0% Waterstofperoxide (CAS 7722-84-1)

Toelatingsnummer België: 12017B.

Kenolox 10 is geschikt voor bedrijven die moeten voldoen aan de Europese verordening inzake de biologische productie.

Kenolox 10 is goedgekeurd voor ruimtedesinfectie d.m.v. verneveling (fogging). De specifieke procedure voldoet aan de recentste/strengste EN-normen voor bactericide, virucide en levuricide activiteit en is daarmee veilig en daarnaast materiaalvriendelijk. De residuen veroorzaken geen schade.

Kenolox 10 is ook geschikt voor de desinfectie van oppervlakken in publieke ruimtes.

 

Zeer korte contacttijd: werkzaam na 2 minuten.
Geen gelaatsmasker nodig (bij voldoende beluchting).
Materiaalvriendelijk: gezien de unieke formule is dit product geschikt voor gebruik op alle materiaalsoorten.
Bevat geen alcohol (die verkleuring nalaat op vele oppervlakken).

Kenolox 10 wordt sterk aanbevolen voor het vernietigen van COVID-19 op verschillende oppervlaktes waaronder ventilatiesystemen – en kanalen.

Hoe werkt het

De fogger is een soort mist generator, die vloeistof opwarmt en vervolgens als een fijne ”mist” door de kanalen sprayt, deze is speciaal ontworpen naar onze eisen, zo wij van MS Technics altijd het beste kunnen bieden aan onze klanten, zakelijk maar ook particulieren.

Waarom desinfecteren

Sommige klanten hebben graag dat na het reinigen van hun ventilatie systeem er ook gedesinfecteerd wordt. Dit zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën, virussen, schimmels en meer geen schade kunnen aanrichten. Bij ziekenhuizen is dit bijvoorbeeld een groot probleem.

Persoonlijke assistentie

Komt u er zelf toch niet uit? Bel ons gerust wij helpen u graag verder bij het kiezen van een set, gebaseerd op uw voorkeur en werkzaamheden.

Neem contact op met ons team!

Bel nu